Magic Kingdom

Kada u Magic Kingdomu Orlando svi Disneyevi likovi prodefiliraju čarobnim gradićem i kada Snjeguljica, Trnoružica i Pepeljuga zajedno zaplešu u društvu Mickeya i Mini, ni odrasli ni djeca neće ostati „hladni“.

Magic Kingdom Orlando podijeljen je na više cjelina od kojih ću predstaviti svaku posebno. Vrlo su raznolike, a time i prikladne za različite uzraste. Za one najmanje (do 4 godine) izdvojiti ću Mickey’s Toontown Fair. U njemu su smještene kuće Mickeya i Mini, te mala farma s domaćim životinjama. Djeca će se razveseliti i fotografiranju s omiljenim likovima. Za najmlađe i one malo starije je i Fantasyland s vrhunskim atrakcijama. Jedna od njih je „It’s a small world“ ili Svijet u malom, gdje ćete u čamćiću prolaziti kroz sve kontinente. Ploviti ćete uz očaravajuću pjesmu lutaka odjevenih u tradicionalne nošnje naroda svijeta.

Petar Pan poletiti će s vama

Tu je i let Petra Pana gdje ćete iz zraka odgledati cijelu priču iz djetinjstva. Nikako ne propustite 3D filmić s dirigentom Mickeyem u glavnoj ulozi. Napravljen je tako realistično, da će vaša djeca pomisliti da su i oni likovi u filmu. Zajedno s djecom uživati ćete i u mnoštvu vrtuljaka i carusela. Za djecu srednje dobi izdvojila bih Adventureland i atrakcije kao što su Swiss Family Treehouse. Ovdje se možete zajedno penjati na kuću na drvetu. Nakon toga možete se provozati na Aladinovom letećem ćilimu, uživati u prekrasnoj točki u Tiki Roomu, provesti se brodom kroz džunglu. Društvo će vam praviti i Pirati s Kariba.

Ograničenja za mališane

Oni malo hrabriji posjetit će i otok Toma Sawyera u dijelu koji se naziva Frontierland. To su dvije atrakcije za koje djeca moraju biti viša od 102 cm i dovoljno hrabra da krenu u avanturu na planinu kroz koju će se brzim coasterom strmoglaviti u njeno podzemlje (razmislite da li je vaše djete spremno na to). U dijelu koji se naziva Tomorowland potrebno je također pripaziti na ograničenja kod trkaćih autića (visina 81 cm ukoliko je dijete u pratnji roditelja, a 137 cm ukoliko se vozi samostalno). Za atrakciju Space Mountain uvjet je 112 cm visine, jer se radi o roller coasteru.

Još korisnih informacija

Orlando je raširen grad, u kojem vam je neophodan auto, no ukoliko ste smješteni u nekom od hotela, provjerite da li od vašeg hotela voze besplatni autobusi do nekog od Disneyevih parkova. Parkovi su međusobno izvrsno prometno povezani (autobus, vlak, brod…), tako da vlastito prijevozno sredstvo možete ostaviti na parkiralištu ispred hotela. Za one s malom djecom dobra je vijest da ne morate nositi vlastita kolica. Možete ih iznajmiti u svakom parku. To će vam znatno olakšati kretanje s najmanjima jer su parkovi dosta veliki. Gotovo na svakom uglu pronaći ćete neki od fast food restorana koji su najdraži djeci. Izbor je onakav kakav bi svako dijete poželjelo: hot-dog, pomfrit, pileći odresci, hamburgeri i ostala „američka“ hrana. Ako i vidite red na ulazu u restoran, on se tako brzo pomiče da se ne morate bojati dužih čekanja. Osim toga, na svakom se uglu prodaju sladoled, bomboni, razna pića i ostale „dječje radosti“.

Ulaznice

Na prvi pogled ulaznice su skupe (između 74 USD za djecu od 3-9 godina i 82 USD za one starije). Uštedu možete napraviti ukoliko kupujete ulaznice za nekoliko Disneyevih parkova odjedanput. Isto tako, možete kupiti višednevnu ulaznicu kojom ćete također uštedjeti. Za one koji ne žele čekati u redovima na svaku atrakciju (a redovi su u gotovo svako doba godine, možda nešto manji u siječnju), preporučam kupnju tzv. fastpassa. To su ulaznice koje su malo skuplje. Pomoću njih ćete kroz brze ulaze izbjeći duge redove (obratite pažnju za koje atrakcije vrijedi fastpass, jer najčešće ne vrijedi za one najposjećenije i najnovije). Ulaznice, osim gotovinom, možete plaćati i svim kreditnim karticama.

Kraj.

Orlando vam osim Disneyevih parkova nudi i pregršt drugih atrakcija, a o jednoj od njih pročitajte ovdje…

Kako vam se sviđa članak?