vrtuljak

Puno je razloga koji idu u prilog obiteljskim putovanjima ako na vagu stavimo putovati sa djecom ili bez njih. Obiteljska putovanja predstaviti ćemo kroz one najvažnije razloge koji im idu u prilog.

1. Prihvaćanje multikulturalnosti kao normalnog načina života. Atmosfera ulica, ritam aviona, vlakova, automobila, brodova, podzemne žljeznice, tuk-tukova, predstavlja djeci način učenja. Spokojni način života u zabačenijim krajevima ili hektični tempo svjetskih megalopolisa, scene su kroz koje dijete najbolje uči o svijetu oko sebe.

2. Shvaćanje kako su ljudi, bez obzira na boju kože, jezik i običaje, potpuno jednaki i kako se, unatoč siromaštvu ili luksuzu, osjećaju jednako sretno i zadovoljno bez obzira u kojem dijelu svijeta žive.

3. Lakše razumijevanje povijesnog gradiva kroz zanimljive priče na autentičnim mjestima ispričane u ležernijem tonu.

4. Bolji zemljopisni doživljaj raznih dijelova svijeta putem metode „bio i vidio“ te učenje snalaženja u novim prostornim situacijama.

5. Jedinstvena prilika za otkrivanje biljnog i životinjskog svijeta u autentičnom staništu i susret s krajolicima iz školskih udžbenika i slikovnica.

6. Učenje o drugim kulturama kroz hranu. Posjet lokalnim tržnicama jedinstvena je prilika za upoznavanje voća i povrća koje često ili uopće nemamo priliku vidjeti na svom stolu.

7. Susret uživo sa zemljama u kojima žive omiljeni junaci iz dječje literature i filmova.

8. Mogućnost lakšeg učenja stranog jezika kroz svakodnevne situacije u autentičnom okruženju bez osjećaja da nešto moraju.

9. Planiranje troškova putovanja, štednja za isto, cijene ulaznica za razne atrakcije, cjenkanje na nekim destinacijama, mijenjanje novca – sve to potiče dječji mozak na shvaćanje odnosa novca i robe, kao što ih uči i financijskoj odgovornosti.

10. Skupljanje suvenira ili raznih sitnica s putovanja potiče u djetetu kreativnost te želju za novim otkrivanjem nepoznatih krajeva i ljudi, a i danas sutra divnu uspomenu koja će ih prisjećati da predivne obiteljske trenutke.

Kraj.

Ako niste siguni što ponijeti na putovanje projerite našu listu

Kako vam se sviđa članak?