Projekt Ilica: Q’Art nakon ljetnog, dobiva i svoje jesensko izdanje kojim će oživjeti Ilicu. Djeca će uživati u posebnom programu namjenjenom upravo njima.
Bogat i raznovrsni program događanja uključuje i brojne radionice koje će se održavati tijekom dva dana, 12. i 13. rujna u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

“Mi građani smo grad”

Poruka je to kojom projekt želi potaknuti velike, ali i male građane na solidarnost, uključivost, povezanost, usmjerenost jednih na druge. U konačnici i brigu za grad u kojem živimo i kojeg volimo. Zato želimo učvrstiti duh zajednice i sačuvati ga za generacije koje dolaze.

Na nekim radionicama mogu sudjelovati i roditelji kako bi zajedno s djecom izmaštali neke nove priče. Ujedno će uživali u trenucima druženja sa svojim klincima i klincezama, jer i sami znaju da djeca itekako cijene zajednički provedeno vrijeme. Na nekim radionicama odrasli su suvišni i mogu bezbrižno uživati u “iličkom šušuru” i zaviriti u ponudu buvljaka.

Ili možda, popiti kavicu u miru na iličkim tračnicama, što je jedinstvena prilika koju nudi upravo ovaj događaj. Roditelji se mogu opustiti dok se voditelji radionica brinu za veselu atmosferu i radost na licima njihovih mališana.

Djeca vole učiti

Gdje spavaju tramvaji, tko su stričeki i tete skriveni u spomenicima po gradu, koje životinje žive u Maksimiru, djeca će naučiti na radionici koja nosi naziv “Purgerići”.
Kako se zabaviti s hula hopom naučit će na radionici “Hoop ‘n’ Flow”. Zašto je konj imao neugodan vonj otkrit će im spisateljica stihobasni Dijana Merey Sarajlija. Djeca će od Udruge Labirint otkriti znaju li žirafe plesati? Doznati će što su hrvatske autentične igračke, izrađivati narukvice. Uposliti se na radionici stirotiska u organizaciji udruge Panda Manda i sudjelovati na raznim radionicama.

Zato nikako ne propustite veselu obiteljsku nedjelju u srcu grada u kojoj će vaša djeca, mala i ona malo veća maksimalno uživati.

Kako vam se sviđa članak?